• Posted

Otvorene dvije izložbe slika i skulptura u Ptuju

U subotu 9. travnja 2016. Udruga hlebinskih slikara i kipara naive otvorila je dvije izložbe slika i skulptura u galerijskom prostoru trgovačkog centra u Ptuju. Izložene su 33 slike nastale u Hlebinama na drugoj umjetničkoj koloniji Alpe Adria srce naive 2015., te tridesetak slika i skulptura članova Udruge hlebinskih slikara i kipara naive.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Ptuja Gorazd Orešek. Delegaciju naše županije predvodio je župan Darko Koren, a otvorenju su prisustvovali i direktor TU TZ KKŽ Zdravko Mihevc, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski i dvadesetak slikara predvođenih predsjednikom Udruge hlebinskih slikara i kipara naive Zlatkom Kolarekom. U programu otvorenja nastupili su i naši najstareši hlebinski mužikaši i članovi KUD-a Hlebine.

Nakon otvorenja izložbe slijedila je svečanost otvorenja obnovljene Aleje prijateljstva u kojoj su još davne 1975. Godine zasađena sindikalna stabla, a među njima i ono iz Koprivnice. Na kraju bogatog programa su župan Koren i gradonačelnik Senčar u Europskom parku zasadili hrvatsko stablo lipe.

Preuzmi privitke: